- La capitolul "cărţi pentru copii" am continuat să citim şi să recitim cărţile pe care le aveam deja, cu accent pe seria de Poveşti Zurli şi Călătoriile lui Erus.
- Tot în aceeaşi categorie, dar cu o importanţă aparte pentru mine intră şi cărţile de la editura Usborne (a căror distribuitor sunt şi eu) pe care le-am admirat, le-am citit, şi cu care ne-am ocupat timpul atât acasă cât şi la grădiniţă. Eu sunt foarte încântată de ele şi le-am dedicat puţin mai mult timp în ultima jumătate a anului 2019 ca să ajungă şi la alţi copii aceste cărţi absolut fantastice.
- În categoria "cărţi pentru adulţi" nu mai ştiu exact ce am mai adăugat pe lista de lecturi parcurse, dar voi încerca să-mi amintesc şi probabil voi reveni cu o postare doar despre ele.
- Având deja doi băieţi mărişori (zic eu) de 4 respectiv 1 an, am vrut să le pregătesc o lună decembrie mai deosebită cu ajutorul unui Calendar de Advent. Am vrut neapărat să includ şi câteva cărţi cu şi despre sărbătorile de iarnă între activităţile din calendar şi acestea au fost: "Brăduţul de Crăciun" - Loek Koopmans, Editura Univers Enciclopedic; "Darul magilor" - O. Henry, Editura Signatura; "Moş Crăciun" - Mauri Kunnas, Editura Cartea Copiilor; "Povestea primelor daruri de Crăciu" - Axel Hambraeus, Editura Cartea Copiilor; "Spărgătorul de nuci" - Editura Nemi; "The Nutcracker" - Editura Usborne. Apoi am trecut la activităţi mai practice şi mai creative pentru restul zilelor. Şi anume, am "asamblat" o scenă a Naşterii Domnului din fetru urmând câte un fragment pe zi. Am pregătit dinainte toate elementele scenei, am povestit Naşterea pe înţelesul copiilor şi le-am dat în fiecare zi câte un fragment din poveste şi un personaj din fetru pe care să-l lipească cu scai pe tabloul pregătit. Am ţinut neapărat să fac asta în special cu Ştefan pentru că e destul de mare deja să înţeleagă că Crăciunul nu e despre Moş Crăciun şi pot să spun sincer că a fost un succes această activitate.
Iată că am ajuns şi în anul 2020 deci e cazul să scriu puţin şi despre planurile de viitor.
- Chiar din primele zile ale anului voi demara proiectul "Raising readers" la grădiniţa Elf (Brâncuşi) care va consta într-un panou cu mesaje care promovează lectura şi idei de activităţi de făcut în familie pentru a cultiva dragostea de carte; precum şi într-o serie de întâlniri lunare cu copiii din toate grupele pentru a le citi poveşti.
- Alături de băieţii mei voi începe proiectul "Reading chain" adică vom trece fiecare carte citită pe o bucată de hârtie şi vom crea astfel un lanţ sau o ghirlandă de lecturi.
Pfff...a ieşit o postare luuungă cât tot anul trecut, dar sper să vă fie de folos ideile mele. Dacă vreţi informaţii suplimentare despre oricare din cele menţionate, vă rog să-mi scrieţi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu