luni, 16 martie 2020

"De prin lume adunate şi-napoi la lume date" - resurse de activităţi pentru stat acasă



În ultimele zile au apărut pe toate canalele de socializare o mulţime de mesaje cu câte un link, imagini cu fişe de colorat, înregistrări de spectacole şi aşa mai departe. Fiecare iniţiativă în parteeste lăudabilă şi foarte apreciată, dar dacă nu le notez undeva, uit de ele şi mă trezesc ca am ratat ceva ce le-ar fi plăcut băieţilor mei. Aşadar, voi enumera mai jos toate sursele de idei sau resurse care să ne ajute să ţinem copiii ocupaţi, să ne jucăm cu ei, să le continuăm educaţia, sau chiar să le ţinem moralul ridicat.

1. Usborne Saturday Activities - este o colecţie de fişe şi clipuri video extrase din cărţile editurii Usborne şi de pe Usborne Quicklinks la care vă puteţi abona pentru a le primi săptămânal, sau le puteţi descărca retroactiv.
2. Opera Comică pentru Copii dă reprezentaţii pe Facebook Watch, susţine ateliere online pentru micii grădinari şi oferă idei de jocuri.
3. Dana Rogoz citeste povesti in fiecare zi de la 16 pe pagina sa de Facebook.
4. Gaşca Zurli are două apariţii zilnice, una dimineaţa pe la 10 şi ceva la Neatza cu Răzvan şi Dani (Antena 1) şi pe Facebook de la 17:30.
5. Librăria Copilul verde a lansat un canal TV accesibil şi de pe aplicaţia Youtube (recomandată pentru televizoarele smart) unde copiii pot viziona desene educative şi distractive.
6. Totul despre mame ne oferă o listă cu 25 de filme pentru copii sub 12 ani.
7. NASA pune la dispoziţie o bază de date cu jocuri, fişe de colorat, labirinturi şi o mulţime de alte resurse pe placul copiilor.
8. Lista muzeelor din România care au tur virtual - puteţi încerca să vă "plimbaţi" cu copiii prin aceste muzee şi să descoperiţi împreună lucruri noi.
9. Aici veţi găsi jocuri care să facă mai uşoară învăţarea geografiei.
10. Pe acest website găsiţi idei creative şi amuzante care sunt uşor de pus în practică.
11. Dacă aveţi acasă un şcolar care se pregăteşte de examul de Evaluare Naţională, sau Bacalaureat, TVR vă vine în ajutor cu emisiunea Tele Şcoala.
12. Teatrul Ţăndărică România va transmite în următoarele zile spectacole pentru copii pe pagina lor de Facebook.
13. Poveştile Cristinei conţine poveşti audio scrise de Cristina şi Alex Donovici şi sunt citite de voci binecunoscute precum Andreea Esca, Teo Trandafir, Florin Busuioc etc şi au mesaje foarte frumoase. Nouă ne plac foarte mult şi ne vin în ajutor aproape în fiecare zi la ora de culcare.
UPDATE 1: Un nou articol cu idei de activități de făcut în familie de la Mami pe tocuri
UPDATE 2: Activity village pune la dispoziţia tuturor activită diverse pentru copii şi adulţi şi vine în ajutorul părinţilor chiar şi cu idei de activităţi pentru implementarea regulilor de igienă care să ţină virusul departe.
UPDATE 3: Pe siteul Radio România Cultural copiii pot asculta producţii deosebite ale teatrului radiofonic.
UPDATE 4 (pentru adulţi): Metropolitan Opera New York transmite înregistrări ale celor mai apreciate spectacole din ultimii 17 ani.
UPDATE 5 (pentru adulţi): Opera Cluj va transmite începând de vineri, 20.03.2020 înregistrări ale spectacolelor lor după programul afişat pe website.

Sper să vă fie de folos această listă, vă rog să o daţi mai departe ca să le fie şi altora de folos şi să îmi scrieţi dacă mai ştiţi şi alte resurse care pot fi adăugate pe listă.
#totulvafibine dacă #stămacasă
Şi cum zice Gaşca Zurli: "Viaţa e frumoasă şi dacă stăm acasă"

Rămâneţi sănătoşi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu