miercuri, 24 aprilie 2019

Wipe-Clean First Numbers

Azi am decis să vă scriu despre o carte care e deschisă în casa noastră în fiecare zi de cum ajunge Ș. de la grădiniță. E vorba de Wipe-Clean First Numbers de la editura Usborne.
https://www.usbornebooksathome.co.uk/catalogue/catalogue.aspx?cat=1&area=EY&subcat=WC&id=7915
Nu este o carte de povești ci o carte de activități adresată copiilor mai mari de 3 ani și îndeplinește mai multe scopuri:
·         îi învață pe cei mici să țină corect instrumentul de scris
·         oferă multe exerciții de trasare a numerelor urmărind liniile punctate
·         creează un context pe înțelesul copiilor pentru activități matematice simple
·         îi învață pe copii să numere până la 10 în ordine crescătoare și descrescătoare
Fiind o carte publicată în limba engleză, copii au nevoie de puțin ajutor pentru a înțelege cerințele de pe fiecare pagină, dar datorită monstruleților prietenoși care dau culoare întregii cărți, copiii vor reține foarte repede ce au de făcut. Fiind o carte „wipe-clean”, vine însoțită de o cariocă specială cu care pot scrie, iar apoi să șteargă cu un simplu șervețel pentru a reface activitățile distractive.
Din experiență personală vă spun că la început sarcina le va părea puțin dificilă copiilor pentru că paginile sunt lucioase și alunecă mai mult decât hârtia obișnuită, dar imediat ce vor termina de completat toate activitățile din carte, copiii vor insista să ștergeți cât de repede ce au lucrat pentru a încerca din nou. A doua încercare a ieșit mai bine și l-a motivat pe Ș. să mai încerce încă o dată, și încă o dată...și de atunci în fiecare zi :D Am observat că este din ce în ce mai atent să nu depășească marcajele numerelor, reușește deja să scrie cifrele fără a urmări o linie punctată și ține corect carioca în mână.
Editura Usborne acordă o atenție deosebită cărților pe care le publică, oferind material educativ, interesant și totodată ilustrat atractiv. Urmărind site-ul lor veți descoperi două tipuri de cărți „wipe-clean”: Wipe-clean learning și Wipe-clean activities iar de aici puteți lista niște fișe de lucru pentru cei mici.
Să vă aducă bucurie!

Autor/Editor: Jessica Greenwell
Ilustrator: Kimberley Scott
Format: 276 x 216 mm
Nr pagini: 24

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu