joi, 17 noiembrie 2016

Programul de lectură Usborne - First Reading

Al doilea nivel al programului de lectură este seria First Reading care la rândul ei e împărțită în patru nivele diferite, fiecare sporind în complexitate a textelor și dificultate a limbajului.

First reading level 1
Conține o povestioară scurtă urmată de jocuri pentru o mai bună înțelegere a textului. Cărțile de la acest nivel au 32 de pagini, maxim 150 de cuvinte împărțite în aproximativ 10 cuvinte pe pagină, restul paginii fiind viu colorată și ilustrată. Temele abordate la acest nivel sunt povești clasice și basme cu care copiii s-ar putea să fie deja obisnuiți. În ce privește nivelul de gramatică utilizat în text, întâlnim timpurile Present simple și Past simple, verbul modal can precum și adjective la gradul comparativ. Vocabularul este format din cuvinte uzuale și elemente cu care copiii sunt deja familiarizați.

Găsiți cărțile de la acest nivel aici.

First reading level 2
Și la acest nivel cărțile conțin o singură poveste care de această dată sunt urmate de fișe ale personajelor și/sau hărți și jocuri. Deși cărțile au tot 32 de pagini, numărul maxim de cuvinte este de 250 structurate în propoziții de câte 6-10 cuvinte, mai precis câte 20 de cuvinte pe pagină. Și la acest nivel sunt povești clasice dar mai puțin cunoscute de copii. În plus față de elementele de gramatică de la nivelul 1, apare acum timpul viitor, verbele modale could și must și adjectivele la superlativ. Vocabularul este deja mai descriptiv dar totuși clar în context.

Cărțile de la acest nivel se găsesc aici.

First reading level 3
Cărțile conțin o singură poveste cu elemente repetitive, fișe ale personajelor și/sau hărți dar fără jocuri. De această dată poveștile sunt mai lungi, au 48 de pagini, până la 450 de cuvinte, propoziții formate din 8-12 cuvinte structurate în 2-5 rânduri pe fiecare pagină. Poveștilor și basmelor clasice de la nivelele anterioare li se adaugă texte originale, și texte non-ficționale despre elemente ale naturii. Ca și gramatică, ea devine mai complexă, adăugând timpurile present perfect și past perfect, o varietate de verbe modale, mai multe verbe și adjective clar utilizate în context.

Găsiți o listă a titlurilor de la acest nivel aici.

First reading level 4
Temele se repetă ca și la celelalte niveluri plus basme clasice, câte o poveste în fiecare carte. Numărul de pagini rămâne tot 48, dar numărul de cuvinte crește la maxim 750. Pe fiecare pagină se găsesc 3-6 rânduri de text însumând maxim 40 de cuvinte. La nivel gramatical se utilizează toate timpurile verbale, iar în ceea ce privește vocabularul copiii întâlnesc elemente mai rare și expresii utilizate controlat.

Lista de titluri e disponibilă aici.

Prețul unei cărți de la orice nivel este de 29 lei si le puteți comanda prin e-mail sau pe pagina de Facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu